Polityka prywatności

 

 

Administratorem strony internetowej twojaskok.pl jest Syndyk Masy Upadłości Twoja Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa w upadłości z siedzibą w Kędzierzynie-Koźlu. Dane kontaktowe: ul. Szkolna 15, 47-225 Kędzierzyn-Koźle, nr tel.: 801 011 311

 

Deklaracja

Realizując nadrzędny cel jakim jest poszanowanie prywatności Odwiedzających stronę, staramy się dochować wszelkiej należytej staranności, aby sprostać temu założeniu, realizujemy normy i zasady wynikające z powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w szczególności rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) oraz ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000).

 W szczególności, czynimy należyte starania, aby dane osobowe Odwiedzających stronę były:

  • przetwarzane zgodnie z prawem,
  • zbierane dla oznaczonych w niniejszym dokumencie i zgodnych z prawem celów,
  • nie poddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z powyższymi celami,
  • merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane,
  • odpowiednio zabezpieczone przed dostępem osób nieuprawnionych, zniszczeniem, ujawnieniem oraz bezprawnym wykorzystaniem,
  • przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

 

W ramach strony internetowej twojaskok.pl Administrator gromadzi dane przekazywane przez Odwiedzających stronę oraz dane, które są zapisywane automatycznie. Dane te są wykorzystywane wyłączenie w celach określonych w niniejszej Polityce.

 

Dane przekazywane przez Odwiedzających stronę

 

Do danych tych należy nazwa np. imię i nazwisko, adres e-mail oraz nr telefonu, a także inne dane podane przez Odwiedzającego stronę w przekazywanej wiadomości, które zbierane są przez Administratora za pomocą formularza znajdującego się na jego stronie internetowej, do której link umieszczony został pod adresem twojaskok.pl. Celem zbierania powyższych danych jest analiza przesłanego zgłoszenia oraz udzielenie odpowiedz na zgłoszenie.

 

Powyższe dane osobowe przetwarzane są przez Administratora jedynie na podstawie zgody udzielonej

przez osoby Odwiedzające stronę przez okres do czasu udzielenia odpowiedzi na zgłoszenie, a po tym okresie – do czasu upływu terminu przedawnienia potencjalnych roszczeń związanych ze sposobem załatwienia Pani/Pana sprawy.

 

 

Dane przekazywane przez Odwiedzających stronę za pośrednictwem strony internetowej przetwarzane są przez Administratora jedynie w celu udzielenia odpowiedzi na zgłoszenie Odwiedzających stronę.

Dane zbierane za pośrednictwem formularza zbierane są uwzględniając wynikającą z przepisów prawa zasadę minimalizacji danych tj. są adekwatne, stosowne oraz ograniczone do tego, co niezbędne dla celów, w których są przetwarzane. 

 

Uprawnienia Odwiedzających stronę

 

W związku z przetwarzaniem danych osobowych, Odwiedzającym stronę przysługują związane z tym uprawnienia:

  • prawo dostępu do treści swoich danych,
  • prawo sprostowania swoich danych,
  • prawo żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, ograniczenia przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem przepisów prawa albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane, prawo do przenoszenia danych,
  • prawo wniesienia sprzeciwu,
  • prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  • prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

W przypadku woli skorzystania z wymienionych uprawnień, prosimy o kontakt zgodnie z instrukcją zamieszczoną na końcu niniejszej Polityki.

 

Odbiorcy danych

 

Odbiorcami danych osobowych Odwiedzających stronę mogą być inne podmioty przetwarzające dane w imieniu Administratora, w szczególności mogą to być podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi np. informatyczne, windykacyjne, prawne, księgowe i inne usługi pomocnicze. Dodatkowo odbiorcami danych mogą być także sądy i organy administracji państwowej oraz instytucje uprawnione do dostępu do danych na podstawie przepisów prawa, takie jak np. Urząd Skarbowy.

 

 

Czy używamy plików cookie?

 

W trakcie świadczenia usług, stosujemy profesjonalne technologie do gromadzenia i zapisywania informacji, takie jak pliki cookies. Są to powszechnie stosowane, niewielkie pliki zawierające ciąg znaków, które są wysyłane i zapisywane na używanym przez Odwiedzjącego stronę urządzeniu końcowym (np. komputerze, laptopie, tablecie, smartfonie) podczas odwiedzania przez niego strony internetowej. Informacje te przesyłane są do schowka używanej przeglądarki, która wysyła je z powrotem przy następnych wejściach na stronę internetową. Pliki cookies zawierają informacje niezbędne do prawidłowego korzystania ze strony internetowej. Najczęściej zawierają one nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Dostęp do danych z plików cookies mogą posiadać również podmioty zewnętrzne, wymienione w niniejszej Polityce.

 

Pliki cookies przetwarzamy na podstawie art. 173 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2016 r., Nr 0, poz. 1489 z późn. zm.).

 

Na podstawie zebranych plików cookies nie można w żaden sposób zidentyfikować osoby Odwiedzającej stronę internetową, nie można też uzyskać żadnych innych informacji od Odwiedzającego stronę.

 

Pliki cookies Administratora pozwalają na rozpoznanie urządzenia Odwiedzającego stronę i wyświetlenie strony internetowej Administratora dostosowanej do jego indywidualnych oczekiwań, przez co korzystanie z jego funkcjonalności staje się łatwiejsze i przyjemniejsze. Dzięki zapisaniu tych plików na urządzeniu Odwiedzającego stronę, możliwe jest np. prowadzenie statystyki przez Administratora czy dostosowanie strony do preferencji Odwiedzającego stronę, jak np. rozmieszczenie treści, język czy jej kolor.

 

Administrator może wykorzystywać pliki cookies stosowane przez Google Inc. 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043, Stany Zjednoczone w ramach usług w szczególności:

  • Google Adwords - pozwalają one na prowadzenie i ocenę jakości kampanii reklamowych, realizowanych przy użyciu usługi Google Adwords,
  • Google Analytics – pozwalają one na ocenę jakości kampanii reklamowych, realizowanych przy użyciu usługi Google Adwords, a także na badanie zachowań i ruchu Klientów oraz sporządzanie statystyk ruchu.

Korzystanie z plików cookies podmiotów trzecich jest uwarunkowane polityką prywatności i plików cookies, stosowaną przez te podmioty.

 

Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:

 

 

 

Zmiany Polityki prywatności

 

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany niniejszej Polityki prywatności. W takim przypadku, opublikujemy te zmiany na tej stronie tydzień przed wprowadzeniem zmian.

 

Kontakt i zgłoszenia

 

Nieustannie czynimy wszystko, by przetwarzać dane osobowe Odwiedzających stronę z dochowaniem najwyższych standardów. Dlatego posiadamy wdrożony system niezwłocznej reakcji na sytuacje zagrożeń tych standardów. W przypadku zidentyfikowania ich zagrożenia lub naruszenia, prosimy o niezwłoczny kontakt z nami, przy użyciu poniższych danych:

 

@: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

tel: 801 311 011

 

Z chęcią zapoznamy się ze wszelkimi informacjami zwrotnymi. Dlatego w przypadku jakichkolwiek pytań, żądań lub wątpliwości związanych z przetwarzaniem danych osobowych, zachęcamy do kontaktu.

 

 

Twoja Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa przywiązuje szczególną wagę do zachowania prywatności użytkowników odwiedzających stronę internetową www.twojaskok.pl. Niniejsza polityka prywatności dotyczy tylko serwisu internetowego Twojej SKOK.

Gromadzone w statystykach serwera dane są wykorzystywane tylko i wyłącznie do celów administrowania serwisem. Dane zbierane na serwerach ograniczone są do niezbędnego minimum zapewniającego sprawne administrowanie serwisem. Żadne dane identyfikacyjne nie są przekazywane do jakiejkolwiek trzeciej strony.

Zgodnie z przyjętą praktyką większości serwisów internetowych przechowujemy zapytania kierowane do serwera. Dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony Twojej SKOK

Dla zapewnienia poprawnego administrowania serwisem, uzyskiwania jak najwyższej pozycji w wyszukiwarkach oraz dobrej jakości serwisu analizujemy pliki z logami w celu określenia, które strony odwiedzane są najczęściej, jakie przeglądarki stron WWW są stosowane przez użytkowników oraz czy struktura strony nie zawiera błędów.

Zebrane logi z serwera przechowywane są przez czas nieokreślony jako materiał statystyczny służący do administrowania serwisem. Zbiorcze podsumowania w postaci takich statystyk nie zawierają żadnych cech identyfikujących osoby odwiedzające serwis.

W przypadku korzystania przez użytkownika z formularza kontaktowego podane dane (adres e-mail oraz imię, nazwisko lub nick) wykorzystywane są tylko w celu udzielenia informacji zwrotnej użytkownikowi zadającemu pytanie. Dane te nie są przechowywane ani wykorzystywane w innych celach.

Na stronie internetowej Twojej SKOK znajdują się odnośniki do innych stron WWW (otwierają się zawsze w nowym oknie). Twojej SKOK dołożyła najwyższej staranności w sprawdzeniu poprawności działania tych łączy, jednak nie bierze odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na zewnętrznych stronach.

 

 

Twoja Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa

ul. Szkolna 15, 
47-225 Kędzierzyn-Koźle

Infolinia: 801 311 011

Polski kapitał

 Twoja SKOK - Twoja Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej i RODO Więcej…
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej i RODO Więcej…